Home
Despre constructii case
@Constructii case ieftine
@ Constructii case in regie proprie sau cu firma?
@Preturi constructii case la rosu sau la cheie
@Constructii case in 5 pasi simpli
lacasa.ro
Avantaje constructii case
-Clientii despre noi
ATENTIE la ofertele mici si foarte mici de pe piata constructiilor de case
Proiecte Case
Lucrari efectuate
-Constructii Case/Vile
-Lucrari industriale
Servicii constructie casa
Intrebari frecvente constructie casa
CONTACT

created by WebGreen


Adresa.ro: Portal Romanesc

Intrebari frecvente

  I:  Nou! Datorita faptului ca multi dintre cei care ne-au contactat nu au teren, incepand cu data de 1 septembrie 2004 oferim posibilitatea de a alege intre mai multe terenuri disponibile pentru vanzare; Pentru detalii, vizitati rubrica dedicata. In curand vom adauga si cateva planuri arhitecturale ce pot fi folosite pentru constructia casei.


I: Ce inseamna „casa la rosu”?(Marius T. - 20.06.04)

  R:  „Casa la rosu” reprezinta constructia fara finisaje si partea exterioara a acoperisului (tigla, tabla, etc.). Ea include fundatia, ridicarea peretilor si structura acoperisului pe care se monteaza ulterior tigla sau tabla. De asemenea, in faza de „casa la rosu” nu este realizata nici partea de instalatii (cabluri electrice, tevile de apa/gaze, racordare la utilitati), acestea fiind adaugate ulterior.  I:  Pretul constructiei „la rosu” include si costul materialelor? (Ioana S. 01.07.04)

  R:  Preturile afisate includ atat costul materialelor, cat si costurile de realizare a constructiei (manopera). De asemenea, in acest pret sunt incluse si alte costuri conexe: transportul materialelor si al oamenilor, organizarea de santier, paza proprietatii pe durata ridicarii constructiei.  I:  Ce imi trebuie pentru a incepe constructia casei? (Ionut G. 01.07.2004)


  R:  Pentru a demara constructia unei case aveti nevoie in primul rand de terenul pe care va fi ridicata cladirea, de autorizatia de constructie si de proiectul detaliat al casei (realizat de catre un arhitect impreuna cu un structurist).


  I:  Care e diferenta dintre suprafata construita si suprafata utila? (Sorin N. 08.07.2004)


  R:  Suprafata construita reprezinta suprafata casei la exteriorul acesteia - luand in calcul si grosimea peretilor. Pentru constructiile cu mai multe nivele, suprafata construita se calculeaza ca suma a suprafetelor pe fiecare nivel (subsol, parter, etaje) si se mai numeste si suprafata desfasurata.

Spre deosebire de suprafata construita, suprafata utila se calculeaza ca suprafata interioara casei (se scad grosimea peretilor precum si alte spatii nefolosibile - ex. spatiul de sub scara). In medie, suprafata utila reprezinta 80-85% din suprafata construibila. Spre exemplu, un apartament de bloc de 100 m2 ar avea echivalent o casa de 120m2 calculata ca si suprafata construita.
  I:  Din ce este compus costul unei case la rosu? (Ana H., 09.07.2004)

  R:  Costul unei case la rosu este compus din costul materialelor (aproximativ 70%) si manopera constructiei (aproximativ 30%). Intrucat costul materialelor reprezinta principalul element al costurilor, realizarea casei in antrepriza proprie nu poate determina o scadere foarte mare a pretului final.  I:  La capitolul ”preturi” se mentioneaza ca acestea sunt orientative. De ce? Cum se poate stabili o valoare exacta? (Mioara B. - 03.09.04)

  R:  Daca avem 2 case identice ca suprafata iar una are 2 camere la parter, iar cealalta are numai o camera, cea dintai va fi mai scumpa ”cu un perete despartitor”. De asemenea, varianta de structura de rezistenta stabilita de inginerul structurist impreuna cu arhitectul (structura pe cadre, pe diafragme de beton, sau zidarie portanta) influnteaza foarte mult cantitatea de materiale (in special fier si ciment) ce trebuiesc folosite. O structura ”mai incarcata” impreuna cu o fundatie mai adanca (adancime ce poate fi data de natura terenului sau de declivitate - inclinare) poate determina cresterea costului de constructie si cu 20-25%! De aceea, o oferta exacta poate fi facuta numai pe baza planului constructiei. In plus, existenta unui necesar de materiale (care ar trebui inclus in planul casei) usureaza foarte mult calculul de pret, si implicit compararea ofertelor dintre mai multe firme...